Ons team

Maak hieronder kennis met onze oogartsen die jou graag verder helpen met algemeen oogonderzoek, brilaanpassingen, oogdrukmetingen, cataract- en ooglidchirurgie en de behandeling van andere oogaandoeningen.

oogarts Karolien De Maeyer

Dr. Karolien De Maeyer

Dr. Karolien De Maeyer studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Ze specialiseerde als oogarts te UZ Leuven, waarvan 6 maanden stage cataractchirurgie te St. Jan o.l.v. Dr. J. Vryghem. Ze volgde nadien (2007 – 2009) een fellowship refractieve laserchirurgie te UZ Leuven o.l.v. Prof. Dr. B. Foets.

Naast een brede interesse in de algemene oftalmologie, is Dr. De Maeyer gespecialiseerd in het voorste oogsegment, in het bijzonder cataractchirurgie en refractieve chirurgie (clear lens extractie, LASIK, PRK).

oogarts Alix Somers

Dr. Alix Somers

Dr. Alix Somers studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Zij specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven waarvan 6 maanden te Ieper o.l.v. Dr. J. Blanckaert en 6 maanden te St Lucas Brugge o.l.v. Dr. M. Huygens. Ze studeerde af in 2015.

Dr. Somers volgde een eenjarig fellowship in glaucoom te UZ Leuven o.l.v. Prof. Dr. I. Stalmans en Prof. Dr. E. Vandewalle, alsook een observership van 3 maanden binnen hetzelfde zorgprogramma te Melbourne, Australië o.l.v. Prof. Dr. J. Crowston.

In 2017 heeft ze een jaar als glaucoomspecialiste (junior staflid) gewerkt op de dienst oogziekten UZ Leuven. Ze heeft een brede interesse binnen de oftalmologie met in het bijzonder medisch – en chirurgisch glaucoom en cataractchirurgie.

Doris-Cools

Dr. Doris Cools

Dr. Doris Cools studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Zij specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven, waarvan 6 maanden te UCL o.l.v. Prof. Dr. P. De Potter en 6 maanden in het St. Jan Brussel o.l.v. Dr. J. Vryghem. Ze werkt als oogarts sinds 2004.

Dr. Cools volgde een fellowship in medisch retina in het oogziekenhuis Rotterdam o.l.v. Dr. Baarsma en Dr. Martinez. Tevens is ze lid van Euretina.
Naast de specialisatie in de medische aandoeningen van het netvlies, de laserbehandelingen en de intravitreale injecties, wijdt ze zich ook aan de algemene oftalmologie.

oogarts-Emilie-Claeys

Dr. Emilie Claeys

Dr. Emilie Claeys studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Ze specialiseerde als oogarts te UZ Leuven, waarvan 6 maanden te AZ Turnhout o.l.v. Dr. W. Dirven en 12 maanden te ZOL Genk o.l.v. Dr. I. Nijs.

In 2020 slaagde Dr. Claeys voor het ‘International Council of Ophthalmology‘-examen en ze beëindigde haar opleiding in 2021. Dr. Claeys heeft een brede interesse binnen de oftalmologie.

oogarts Aline Madoe

Dr. Aline Madoe

Dr. Aline Madoe studeerde geneeskunde aan de KU LEUVEN. Ze specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven, waarvan een jaar in het Maria Middelares ziekenhuis (Gent) o.l.v. Dr. Vanwynsberghe en Prof. Dr. I. Claerhout.

In 2021 slaagde ze voor het “European Board of Ophthalmology”-examen, en ze beëindigde haar opleiding in 2022.

Op heden volgt ze een deeltijds fellowship hoornvliespathologie en cataractchirurgie in het UZ Leuven o.l.v. Dr. H. Delbeke, Prof. Dr. I. Saelens, en Prof. Dr. K. Van Keer. Daarnaast heeft zij een brede interesse in de oftalmologie.